szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy euró 263,30 Ft volt, pénteken még 264,50 Ft. A dollár 197,60 Ft lett 199,30 Ft után.

A hétfő reggeli szinthez képest azonban gyengült a forint, ekkor még 262,50 forintot ért egy euró a devizapiacon. Csütörtök délután 265,73 forinton állt az euró jegyzése, az erősödést a múlt hét utolsó napján és a hét végén a görög hitelcsomag küszöbön álló aktiválása hozta meg a térségi devizák körében.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők elmondták: nem okozott meglepetést a Fidesz kétharmados választási győzelme,  hatása csak a rövid ideig volt érezhető a devizapiacon. Rámutattak: a görög helyzettel kapcsolatos hétfői hírek hatására a reggeli 263 forint alatti eurójegyzés egészen a 264 forintos szintig gyengült délig, ahonnan a délután folyamán kissé erősödni tudott a magyar valuta. Hozzátették: a piac számított a jegybank 25 bázispontos jegybanki alapkamat-csökkentésére, így ez érdemben nem befolyásolta a forint árfolyamát.

A szakértők úgy vélték, hogy elsősorban a nemzetközi piacokról - kiemelten pedig a Görögországból - érkező hírek határozhatják meg az elkövetkező időszak forintárfolyamát. A kereskedők arra számítanak, hogy a hét folyamán a 262 és 265 forint közötti sávban ingadozik majd az euró árfolyama.

A  forinton jegyezték hétfőn délután 1,3322 dolláros euróárfolyam mellett. Pénteken délután a dollárt  forinton, az eurót 1,3272 dolláron jegyezték, míg hétfő reggel egy dollár 196,24 forintot, egy euró pedig 1,3379 dollárt ért. A svájci frank jegyzése 183,50 forint a pénteki 184,50 forint és a hétfő délelőtti 182,95 forint után, 100 japán jent pedig 210 forinton jegyeztek a pénteki 212,00 forint és a hétfő délelőtti 208,53 után.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emelkedni kezdett a halálozások száma, de így is kisebb lett a természetes fogyás

Emelkedni kezdett a halálozások száma, de így is kisebb lett a természetes fogyás

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Zenekarokkal járja a vidéket Tilla – új műsor indul a TV2-n

Megunta a maszkviselést, tűzriadót csinált az iskolában egy komlói diák

Megunta a maszkviselést, tűzriadót csinált az iskolában egy komlói diák