szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Bírósághoz a New Chance Zrt. ellen – közölte a felügyelet.

A New Chance Zrt. egyike azon 12 pénzügyi vállalkozásnak, amelyet a felügyelet vizsgált, és a működésében feltárt rendellenességek miatt 2010. február 16-ai határozatában megbírságolt. A felügyelet keresetében azt kéri, hogy a bíróság érvénytelenítse a New Chance Zrt. üzletszabályzatában és kölcsönszerződéseiben alkalmazott tisztességtelen szerződési feltétételeket, és tiltsa el a társaságot ezen feltételek jövőbeni alkalmazásától.

A PSZÁF azt is kéri, hogy a bíróság kötelezze a társaságot a tisztességtelennek nyilvánított feltételek bírósági indoklással együtt történő nyilvánosságra hozatalára a New Chance internetes honlapján, két országos napilapban és egy szakmai lapban.

A PSZÁF közleményében emlékeztet arra, hogy hasonlóan a korábban – a Zee Capital Zrt. ellen – benyújtott keresetben, most is szerződéses kikötéseket támad, mint például a társaság számára indokolatlanul és egyoldalúan kikötött elállási és felmondási jog, az opciós jog öt éven túli kötelező meghosszabbítása, az adós jogszabály által biztosított valamely jogról való általános érvényű és előzetes lemondásra kötelezése, a biztosítékok halmozott kikötése és az ügyfelek hátrányára történő érvényesítése, illetve a díjak jogcímében, mértékében és rendszerében tapasztalható aránytalanság.

A PSZÁF felhívja a figyelmet arra, hogy a pernyertesség következményeként érvénytelenített feltételek alapján a érintett fogyasztók egyéni kereseti kérelmet nyújthatnak be a New Chance Zrt.-vel szemben a bírósághoz káruk és egyéb jogsérelmük orvoslása érdekében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Akár kétmilliárdos bírságot is kiszabhat a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megújította intézkedési- és bírságpolitikáját, szélesítette az intézkedési lehetőségek skáláját, egyúttal megemelte a jogsértések, szabálytalanságok esetén kiszabható bírságok összegét.

MTI Itthon

Megtévesztő levelek a PSZÁF nevében

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nevében, a szervezet hamisított fejléces papírján és borítékjában leveleket postáztak ki az elmúlt napokban.

MTI Gazdaság

Visszavonta a PSZÁF a Star Finance engedélyét

Visszavonta a Star Finance Pénzügyi Tanácsadó Kft. független biztosításközvetítői tevékenységi engedélyét és a társaságot törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) − közölte a felügyelet.

Meghalt a Samsung elnöke

Meghalt a Samsung elnöke

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől