szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rekordot döntött az arany euróban és svájci frankban kifejezett ára kedden Londonban.

A biztonságos befektetési eszköznek tekintett arany ára a görög adósságszolgálati probléma rendeződésének elhúzódása miatt az eurózóna perifériáját veszélyeztető "szuverén adósságszolgálati fertőzés" veszélyének fokozódásával párhuzamosan emelkedett rekord magasságba. Az arany ára euróban unciánként 869,58-ra, svájci frankban pedig 1 248,54-re emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Aranyár: várhatóan nem megy 1200 dollár fölé

Várhatóan 1150-1200 dollár körül stabilizálódik az arany ára idén, miután pénteken újabb történelmi csúcsként több mint 1100 dollárt kellett adni egy uncia aranyért - mondta Schmidt Kálmán, a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója.

hvg.hu Gazdaság

Az aranyár több mint két százalékkal esett

Az arany ára több mint két százalékos csökkenéssel 1170 dollár alá került pénteken reggel az ázsiai kereskedésben. Ennek oka a dollár erősödése volt, amely csütörtökön még 15 havi mélypont is állt a vezető devizákkal szemben Dubaj adóssággondjai miatt.

hvg.hu Gazdaság

Új rekordon az aranyár

A dollár további gyengülésére új rekordra emelkedett kedd délelőtt a határidős aranyár Londonban: unciánként 1063,60 dollárral megdöntötte a múlt csütörtöki 1061,20 dolláros csúcsot.

A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

A hitelmoratórium meghosszabbításáról is ma szavaz a parlament

Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat