szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerdán délután már korrigálták a hét eleje óta elszenvedett veszteségeik egy kis hányadát a térségbeli devizák: az eurót szerdán a 272,40 forintos napi csúcsról délután négy órakor 269,57 forinton jegyezték, míg a kedd délutáni árfolyam 267,35 forint volt.

Hétfőn délután a jegyzés még 263,60 forint volt. Kedden és szerdán délelőtt a forint a térségbeli devizákkal együtt folyamatosan gyengült a görög adósságrendezés uniós támogatásának elhúzódása, valamint ezzel kapcsolatban a magas deficittel küzdő többi euróövezeti tagállamra kiterjedő "szuverén adósbesorolási fertőzés" veszélye miatt. A S&P kedden Portugáliát két fokozattal sorolta vissza, Görögország besorolását pedig egyszerre több fokozattal, az euróövezeti tagországok között elsőként "bóvli" szintre rontotta.

Az euró szerdán 1,3143 dolláron egy éves árfolyam mélypontot ért el, majd a görög segélycsomag mihamarabbi rendezéséről az IMF elnöke, az EKB kormányzója és a német pénzügyminiszter részvételével kezdődött berlini válságtanácskozásról érkező értesülések hatására korrigálni kezdte gyengülését. Ezzel párhuzamosan a déli órákban a térségbeli devizák gyengülése is fordulatot vett: a zloty közel 3,96-os euró jegyzésről 3,92 felé tartó erősödésbe kezdett, a cseh korona 25,67 körüli euró jegyzésről 25,52-re erősödött, a forint pedig 272 feletti eurójegyzésről visszatért a 270 körüli szintre.

Szerdán délután a dollárt 204,54 forinton jegyezték 1,3192 dolláros euró árfolyam mellett. Kedden délután a dollárt 201,14 forinton, az eurót 1,3301 forinton jegyezték. A svájci frank jegyzése 188,40 forint a kedd délutáni 186,46 forint után, 100 japán jent 217,79 forinton jegyeztek 214,85 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A forint lefelé bucskázik, a BUX mélyrepülésben

A mélyülő görög válság, a portugálok leminősítése és a hazai politikai megnyilatkozások betettek a forintnak. Két nap alatt éppen egy tízessel drágult az euró, a dollárról meg jobb nem is beszélni.

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Megcsúsztak a magyar kirándulók, majd a gyökerekbe kapaszkodtak, hogy ne essenek le a hegyről

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Dózsa László a plakátról, amelyen nem szerepelt: Megbocsátást remélek!

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be

Újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma Lengyelországban, korlátozások sorát vezetik be