szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kivonul a Ryanair Budapestről, miután a diszkont légitársaság nem tudott megegyezni a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airporttal a díjak csökkentéséről. A BA nem aggódik, úgy véli, hogy a versenytársak hamar kitöltik a Ryanair hagyta piaci űrt.

A diszkont légitársaság régióért is felelős értékesítési és marketing igazgatója, Tamás László bejelentette, hogy októbertől nem indítják el budapesti járataikat, amelyek Bristolba, Dublinba, East Midlandsra és Glasgow Prestwick repülőtérre közlekedtek. Annak ellenére nem tudták elérni az árak kívánt mértékű csökkentését a BA-nál, hogy 25 új járat indítását is beígérték – jelent meg több lap internetes portálján.

A Ryanair úgy vélte: az új járatok egy-két éven belül évi kétmillió utast is hozhattak volna a ferihegyi reptérnek, ennek fejében azonban elvárta volna a légitársaság, hogy a BA szignifikánsan csökkentse a reptér költségeit. Az új célállomások között lehett volna Barcelona, Malaga, Szicília és Göteborg is. Ez az ajánlat viszont nem kellett a BA Zrt.-nek, ezért a diszkont légitársaság októbertől elhagyja Budapestet, ahogyan - hasonló okból - Prágát is.

Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője azt mondta: a diszkont társaságok piacán nem marad űr a távozó légitársaságok után, miután a versenytársak eddig is bővültek, és új járatok indítását jelentették be. Úgy vélte, megfelelő piacismerettel és marketinggel jók a piaci lehetőségek Budapesten. A Ryanair követelését Szilágyi Károly nem minősítette, annyit mondott, hogy a BA már kidolgozott egy valamennyi társaságra vonatkozó kedvezményrendszert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Megszüntetheti minden budapesti járatát a Ryanair

Ősztől minden budapesti jártát megszüntetheti a Ryanair, ha nem mérséklődnek Ferihegyen a repüléssel kapcsolatos költségek - mondta a légitársaság képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

hvg.hu Shake

Utáljuk a Ryanairt? Rosszul sült el a lejárató kampány

A Ryanair a világ legembertelenebb légitársasága, igazi kapitalista végtermék, mindenki utálja, mégis mindenki használja. A cég a válság ellenére is több millió fontos nyereségre tett szert, bár a közvéleményt tükröző sajtó folyamatosan ellenszenves cikkekkel püföli. A múlt héten a BBC főműsoridőben egy fél órát szentelt a "Miért utálom a Ryanairt?" című dokumentumfilmnek, a programnak óriási visszhangja volt, de a nyertes nem a BBC lett.

MTI Gazdaság

Nyereség a Ryanairnél az első negyedben

Nyereséggel zárta üzleti évének első negyedét az ír Ryanair. Mindemellett Európa vezető fapados légitársaságánál jelezték: az év egészében kisebb lehet a profit a korábban vártnál az egy utasra jutó bevételek csökkenése miatt.

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Egy elromlott vezeték miatt kevesebb gáz jön az országba

Szijjártó a nizzai késes támadásról: „Európa, ébresztő!”

Szijjártó a nizzai késes támadásról: „Európa, ébresztő!”