szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Korrigálta kissé korábbi veszteségeit a forint a görög-hatás csillapodásával párhuzamosan: csütörtök délután négy órakor 267,73 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 269,57 forint után.

Szerdán nap közben a forint árfolyama 272-es euró jegyzés felett is járt, amire utoljára február közepén volt példa. Csütörtökön viszont csendes, nyugodt kereskedésről számoltak be a kereskedők. A görög segélycsomag aktiválásának dátumra pontosan lefektetett ütemterve megnyugtatta a piacokat. A tőzsdék figyelme a vállalati eredménybeszámolókra fordult vissza, a tőzsdeindexek Európában emelkedtek – azt athéni több mint 7 százalékkal –, majd Amerikában is nyereséggel nyitottak.

 

A görög és a portugál adósságtörlesztés-biztosítási felár a szerdai rekordhoz képest csütörtökön jelentősen csökkent, csakúgy, mint a görög államkötvények német Bund feletti hozamprémiuma. A befektetői kockázatkerülés csillapodása megfordította a térségbeli devizák árfolyamának csökkenését: a forint 269 feletti eurójegyzésről 268 alá erősödött, a zloty 3,91-es eurójegyzés környékén ingadozott, a cseh korona 25,55-ös eurójegyzésről 25,49-re erősödött.

A dollárt csütörtök délután 202,57 forinton jegyezték 1,3225 dolláros euróárfolyam mellett. Szerdán délután a dollár jegyzése 204,54 forinton, az euró jegyzése 1,3192 forinton állt. A svájci frank jegyzése 186,73 forint 188,40 forint után, 100 japán jent 215,07 forinton jegyeztek 217,79 forint után.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A forint lefelé bucskázik, a BUX mélyrepülésben

A mélyülő görög válság, a portugálok leminősítése és a hazai politikai megnyilatkozások betettek a forintnak. Két nap alatt éppen egy tízessel drágult az euró, a dollárról meg jobb nem is beszélni.

MTI Gazdaság

Kezd magához térni a forint

Szerdán délután már korrigálták a hét eleje óta elszenvedett veszteségeik egy kis hányadát a térségbeli devizák: az eurót szerdán a 272,40 forintos napi csúcsról délután négy órakor 269,57 forinton jegyezték, míg a kedd délutáni árfolyam 267,35 forint volt.

Lemondott Koppenhága szexuális zaklatással vádolt polgármestere

Lemondott Koppenhága szexuális zaklatással vádolt polgármestere

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

A látogatók előtt támadtak rá medvék egy állatkerti dolgozóra Sanghajban

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál