szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországot már nem fenyegeti az államcsőd veszélye, lassan elmúlik a gazdasági válság is − mondta Martonyi János külügyminiszter a Magyar Európai Üzleti Tanács éves jelentésének bemutatóján csütörtökön Budapesten.

A miniszter szerint egyedülálló, hogy a kormány 29 pontos akciótervét mind a piac, mind pedig a közvélemény jól fogadta, ez nagyon fontos a gazdaságpolitika sikere szempontjából.

Martonyi János kiemelte: rendkívül fontos a kis- és középvállalkozások támogatása, mivel ez a szektor minden szempontból elmarad az EU-átlagtól. "Idén Magyarországon egy százalékos gazdasági növekedést várok" – közölte Martonyi János, reagálva arra, hogy a tanács éves jelentésében elhúzódó recessziót, nulla százalékos vagy inkább negatív növekedést jósolt 2010-re.

 Nem lehet tovább költekezni, az adórendszert pedig egyszerűsíteni, a kormányzati kiadásokat és az élőmunka terheit pedig csökkenteni kell. Mindeközben úgy növelni az adóbevételeket, hogy többen fizessenek kevesebbet - így sommázta Takács János, az Elektrolux ügyezető igazgatója, mi szükséges ahhoz, hogy Magyarország végre versenyképes lehessen.

Amíg azonban  hiány van mérnökökből és jól képzett technikusokból, nem becsülik a szakmunkásokat és a tanárokat,, addig messze van az ország attól, hogy versenyképes legyen, legalábbis, ami a foglalkoztatást és az oktatást illeti - hangsúlyozta Szabó Tamás, az SKF Hungary vezérigazgatója.

Emellett Magyarországnak fontos lenne az adriai és balkáni térség EU-integrációja, hogy kiaknázhassa az ottani államokkal zajló együttműködés gazdasági előnyeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Martonyi: "addig fogom csinálni, amíg élvezem a kormányfő bizalmát"

Elégedett a magyar diplomácia első hónapjával Martonyi János, aki a pozsonyi kormányváltásban jó lehetőséget lát a magyar–szlovák viszony javítására is – derül ki a külügyminiszter Népszabadságnak adott interjújából. Cáfolta, hogy a magyar EU-elnökség levezénylése után, azaz két éven belül távozna pozíciójából.

MTI Világ

Martonyi: Magyarországnak nincs konfliktusa Szlovákiával

Magyarországnak nincs konfliktusa Szlovákiával - jelentette ki a Berliner Zeitung keddi számában megjelent interjújában Martonyi János, aki hangsúlyozta azt is, hogy a kettős állampolgárságról elfogadott törvény csak egy már hatályban lévő törvény apró módosítását jelenti.

MTI Itthon

Martonyinak több mint százmilliós befektetése van

Szerda reggelre már Martonyi János vagyonnyilatkozata is elérhetővé vált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. A külügyminiszternek több ingatlana, és százmillió forintot meghaladó befektetése van.

MTI Világ

Párizs és Brüsszel után Berlinbe érkezett Martonyi

Az új magyar kormány külpolitikai célkitűzéseit, a jövő év első felében sorra kerülő magyar uniós elnökség prioritásait ismertette csütörtökön Berlinben Martonyi János. A külügyminiszter közvetlenül párizsi és brüsszeli tárgyalásai után érkezett a német fővárosba.

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Kidobta a Facebook? Nincs egyedül

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom