szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerda reggel a forint 281,55/euró volt vételi oldalon, kissé gyengébb a keddi késői 281,38/eurónál. A svájci frankkal szemben 204,12/franknál tartott, ez 0,19 százalékkal jobb a kedd estinél.

Szerdán 281-283/euró között várható a forint: az erősödésben ellenállási pontnak bizonyult a 280/eurós, illetve a 211,50/dolláros szint, amelyet nem sikerült áttörni, miután a nemzetközi hangulat kedden nem javult tovább, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A forint kedden 0,28 százalékkal, a cseh korona 0,41 százalékkal romlott, a zloty 0,66 százalékkal gyengült az euróval szemben.

A Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők elsöprő többsége továbbra is úgy véli, hogy három hónap múlva a 283.7-es szint közelében tartózkodhat majd a hazai fizetőeszköz árfolyama. Az egy éves kitekintést illetően viszont nőtt a pesszimizmus, a profik 37 szátaléka szerint lesz 2 százaléknál nagyobb a gyengülés mértéke. Az állampapírpiaci kilátások viszont jobbak, mint egy hónappal ezelőtt, ennek is köszönhető, hogy csökkent a kötvényeket a saját benchmarkhoz képest alulsúlyozók aránya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Veszélyes anyag szivárgott: leállt a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között

Veszélyes anyag szivárgott: leállt a vonatközlekedés Soroksár és Dunaharaszti között