szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minimálisan gyengült a forint péntek reggel az euróval szemben; a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül 280,55 forinton jegyezték az eurót, az előző esti 280,30 forint után.

Az egy nappal korábbi 281,25 forintos árfolyamhoz képest ugyanakkor némileg erősödött a forint, a kilátások azonban kedvezőtlenek. A pénzügyi piacokon romlik a hangulat, és a kockázatvállalási hajlandóság csökkenése a forintot erősebben érinti, mint a többi régiós devizát, a forint így búcsút mondhat az utóbbi időszakban elért erősebb árfolyamnak és a 282,50-285 forint közötti sávban rendezkedhet be a Raiffeisen Bank szerint. 

Az Equilor elemzői ugyanakkor nem számítnak drasztikus forintgyengülésre, és úgy vélik, hogy hosszabb távon, az októberi önkormányzati választások után akár a 270 forintos szint alá is gyengülhet az euró, ha a kormánynak sikerül megnyugtatni a külföldi befektetőket - írta péntek reggeli, közép-kelet-európai pénzügyi piaci jelentésében a DowJones hírügynökség. 

A svájci frankkal, a japán jennel és a dollárral szemben kisé erősödött a forint péntek reggel. A frankot 207,78 forinton jegyezték 7 órakor, a csütörtök esti 208,04 és az egy nappal korábbi 207,98 forint után. Száz japán jen 253,40 forintba került péntek reggel a bankközi kereskedelemben, az előző esti 254,50 forint és az előző reggeli 257,16 forint után. A dollárt 218,11 forinton jegyezték, a csütörtök esti 218,53 és a csütörtök reggeli 219,63 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Stabilan kezdte a napot a forint

Tartotta magát a forint árfolyama az euróval szemben a szerdaihoz képest: csütörtök reggel egy euró 281,25 forintot ért a londoni bankközi devizapiacon a szerda késő esti 281,22 forint után.

MTI Gazdaság

Kicsit gyengült a forint délelőtt

Kissé gyengébben áll a forint csütörtökön délelőtt az előző napi jegyzéshez képest: az eurót fél tízkor 284,96 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben a szerda délutáni 284,05 forinttal. Csütörtökön reggel viszont 286 forint felett is járt az árfolyam, onnan ismét erősödésnek indult a forint.

MTI Gazdaság

Erősebb forintot hozott a péntek

Kissé erősödött a forint az euróval szemben péntek reggel; egy euró 284,09 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 284,61 forint után.

MTI Hazai gazdaság

Erősödött a forint, jó a hangulat

Kismértékben erősödött a forint árfolyama az euróhoz képest pénteken délelőtt a bankközi piacon: az euró 279,15 forint volt, míg korán reggel 279,51, csütörtökön délután pedig 279,95 forint volt az árfolyama.

MTI Gazdaság

Erősödött reggel a forint

Erősödött a forint csütörtök reggel; egy euró 284,64 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, az előző esti 285,00 forint után.

MTI Gazdaság

Folytatta az erősödést a forint

Kedvező nemzetközi befektetői hangulatban erősödött csütörtökön a forint: az eurót délután négy órakor 283,83 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést

Felfüggesztette a bíróság a lengyel vidéki sajtó felvásárlásáról szóló döntést

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Lázár János: Először is, Orbán Viktor örök

Lázár János: Először is, Orbán Viktor örök