szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A horvát tengerparton is rendezne fesztivált a Sziget Kft. - tudta meg a Világgazdaság Gerendai Károlytól, a cég ügyvezetőjétől.

A gazdasági napilapban szerdán megjelent cikk szerint a kft. már helyszínt és partnereket is talált a tervhez. Az eseményt valószínűleg július utolsó heteiben rendeznék, hogy ne ütközzön a hazai fesztiváljaikkal.

A tengerparti rendezvény a Balaton Sound által kínált magasabb minőségi színvonalat célozza meg, a helyszínül szolgáló kempingben például faházakban, apartmanokban is megszállhatnak majd a látogatók, valamint a terepen épített kiszolgáló infrastruktúra is fejlettebb.

Gerendai Károly szerint az esemény mind a magyarok, mind az ott nyaraló többi külföldi érdeklődését felkeltheti.

Mint korábban már megírtuk, Gerendai Károly szerint várhatóan nyereséges lesz az idei Sziget fesztivál, bár az utolsó nap látogatószámáról még nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A Sziget fesztivál nemzetközi jellegét jól tükrözi, hogy a hetijegyesek 75 százaléka külföldi, a napijegyesek 80 százaléka pedig magyar, így a fesztivál végére nagyjából elmondható, hogy fele-fele arányban érkeztek a magyar és a külföldi látogatók a fesztiválra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Nyereséget hozhat a Sziget 382 ezer látogatója

Bár a tavalyi rekord nem dőlt meg, idén is nagyon sokan, összesen 382 ezren voltak a Sziget fesztiválon; az utolsó szigetelők ezekben az órákban hagyják el az egyhetes rendezvény területét, az óbudai Hajógyári-szigetet.

hvg.hu Itthon

Videó: így jutnak be a Szigetre jegy nélkül

Nem új jelenség a karszalagokat kunyeráló fiatalok sorfala a fesztivál bejáratánál. Idén ezt a jelenséget erősíthette a 12 ezer forintos napijegy is. Megkértük a "használt" karszalagokért könyörgő csapatot, mutassák meg, hogyan próbálnak ingyen bejutni a Szigetre.

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon