szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,76 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 23 563,12 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott, a Mol és a Richter erősödött, míg az OTP-nek és a Magyar Telekomnak csökkent az árfolyama az előző napi záráshoz képest.

Keresztesi Andrea, a KBC Securities vezető üzletkötője elmondta, hogy a Mol árfolyamát és forgalmát az a piacon elterjedt híresztelés dobta meg, miszerint az állam 27 ezer forintos árfolyamon vásárolná meg a Szurgutnyeftyegaz kezében lévő Mol-pakettet. Hozzátette, hogy a pletykát fenntartásokkal kell kezelni. Hivatalos információ erről, vagy más olyan hír az olajtársasággal kapcsolatban nem került napvilágra, amely indokolta volna a papír több mint 3 százalékos drágulását. A papír piacán azonban főként külföldi vevők voltak aktívak.

Korábban a kormány megerősítette, hogy Magyarország és Oroszország tárgyal a Szurgutnyeftyegaz 21,2 százaléknyi Mol-részvényéről. A szeptember 8-i tájékoztatás szerint a magyar kormány az orosz energetikai vállalat képviselőivel nem folytatott tárgyalásokat.

Keresztesi Andrea megemlítette még, hogy az OTP a 2 százalékos árfolyamesésével picit alulteljesítő volt a régiós bankpapírokhoz képest. A Richter viszont továbbra is jól tartotta magát. A Mol 700 forinttal, 3,14 százalékkal 23 000 forintra erősödött, 7,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 103 forinttal, 2,06 százalékkal 4898 forintra csökkent, forgalmuk 9,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 13 forinttal, 1,84 százalékkal 695 forintra esett, forgalma 799,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 255 forinttal, 0,53 százalékkal 48.200 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. Az Egis 226,3 millió forintos forgalom mellett 85 forinttal, 0,41 százalékkal 20 795 forintra emelkedett. A BUMIX 2064,50 ponton zárt szerdán, ez 10,79 pontos, 0,53 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Mol a szerb üzemanyagpiacon terjeszkedne

A Mol üdvözölné, ha Szerbiában a NIS szerb olajipari vállalat és a szerbiai kiskereskedők közötti szerződés lejártával az év végén megszűnne a NIS beszállítási monopóliuma, és a Szerbiában jelenlévő külföldi vállalatok is szállíthatnának benzint a szerbiai magán benzinkutaknak.

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

James Corden még egyszer utoljára jól kiparodizálja Trumpot

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban