szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az osztrák részvénytársaságok közül az OMV-nél kerül a legtöbbe az igazgatóság: tavaly az igazgatósági tagok javadalmazása 10,2 millió eurót tett ki, ami 23,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az osztrák befektetők érdekképviseleti szervezete, az IVA hétfőn ismertette: miközben az osztrák részvénytársaságoknál tavaly átlagosan 4,8 százalékkal 2,9 millió euróra csökkent az igazgatók javadalmazása, volt egy olyan vállalat − az ingatlanügyletekkel foglalkozó Immofinanz −, amelynél megháromszorozódott az összeg, és 2,2 millió euróról 6,8 millióra emelkedett.

Az igazgatói gázsikat tekintve az OMV után a második helyen a Strabag építőipari csoport áll (8,7 millió euróval), a harmadik az Andritz gépgyár (7,9 millió euró), a negyedik az Immofinanz, majd az acélipari Voestalpine következik (6,2 millió euró).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az OMV nagyot növelt a profitján a második negyedévben

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat 338 millió eurós adózott eredményt jelentett szerdán a második negyedévről kisebbségi részesedések nélkül, több mint kétszer nagyobbat a tavalyi második negyedévi 144 milliónál, meghaladva az elemzők átlagosan 283 milliós előrejelzését is.

MTI Gazdaság

Felénél is többet esett az OMV profitja tavaly

Több mint felével esett tavaly az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat profitja: a csütörtökön közzétett eredményjelentés szerint a cég adózott eredménye 58 százalékkal, 572 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,37 milliárd euróról.

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Koronavírus: 93 elhunyt, 1344 új fertőzött

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Megváltozhat a Skoda százéves emblémája

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel