szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az euróval szemben enyhén tovább erősödött, a svájci frankkal szemben pedig tartotta magát a forint hétfőn, annak ellenére, hogy az euró némileg veszített értékéből a dollárral szemben.

Az eurót délután fél ötkor 280,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délután fél ötkor tartott 282,65 forint után. Az eurót hétfőn délelőtt 281,20 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.

A dollárt 214,52 forinton jegyezték 1,3075 dolláros euróárfolyam mellett a péntek délutáni 216,95 forintos és 1,3096 dolláros jegyzések után. Hétfőn délelőtt a dollár jegyzése 214,56 forint volt 1,3114 euróárfolyam mellett.
 
A svájci frankot 213,60 forinton jegyezték a péntek délutáni 214,92 forint után. A svájci frank jegyzése hétfőn délelőtt 213,78 forint volt. Száz japán jent hétfőn délután 251,51 forinton jegyeztek a péntek délutáni 253,05 forinttal szemben. Hétfőn reggel száz japán jen 250,52 forintot ért. A forint a pénzpiaci kereskedők szerint jól tartotta magát a hétfői napon, annak ellenére, hogy az euró némileg gyengült a dollárral szemben és 1,308 körül mozgott délután.

A szakértők szerint iránykeresés és várakozás jellemzi a pénzpiacokat. Sokan a FED következő ülésének döntéseire várnak. Többen úgy vélik: szóban forgó döntések a monetáris lazítás irányába hatnak majd. Ez pedig nagyobb kockázatvállalási hajlandóságot eredményezhet.

Mások éppen ellenkező véleményen vannak. Az eurózóna negatív hírei − például az írországi helyzet bizonytalansága − a kockázatvállalási kedv ellen hat a befektetőknél. Mindez azonban hétfőn még érdemben nem befolyásolta a kelet-európai devizák árfolyamait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Alig változott a forint árfolyama

Csekély árfolyam ingadozás valószínűsíthető a hét első napjain a devizapiacokon; a forintot hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 282,10 forintos euró árfolyamon jegyezték, szemben a vasárnap éjszakai 282,20 forinttal.

MTI Gazdaság

Izmosodik a forint, de erősödik a svájci frank is

Mérsékelt erősödéssel kezdte a hetet a forint: az eurót hétfőn délelőtt fél tízkor 281,20 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, péntek délután fél ötkor 282,47 forinton, míg hétfőre virradóra 282,05 forinton állt az árfolyam a nemzetközi kereskedelemben.

MTI Gazdaság

Tartja árfolyamát a forint

Tartja előző napi árfolyamát a forint pénteken, az eurót nem sokkal fél tíz után 282,80 forinton jegyezték, míg kora reggel 283,03, csütörtökön délután 282,65 forint volt.

Cáfolja az AstraZeneca, hogy ne működne a 65 év felettieknél az oltásuk

Cáfolja az AstraZeneca, hogy ne működne a 65 év felettieknél az oltásuk

A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben

A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben

Hegyi-Karabah: Még mindig találnak újabb holttesteket a konfliktusövezetben