szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,14 pontos emelkedéssel, 23 128,53 ponton nyitott kedden, ami a hétfői záró értékéhez képest 0,32 százalékos erősödés.

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. pénzügyi tanácsadója szerint a "meghatározó" irány a kivárás lehet az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed esti kamatdöntő ülése előtt. Esetleg a nap közben megjelenő pozitív hírek, például az amerikai lakáspiaci adatok kedvező irányba mozdíthatják a piacot. A várakozások szerint a Fed nyíltpiaci bizottsága nem módosítja a jelenleg 0,25 százalékos alaprátát.

A magyar részvények közül a szakértő szerint az OTP ismét olyan szinten áll, ahonnan van kitörési lehetőség, ha ez sikerül, az fölfelé húzhatja a BUX-ot is. Ám ha a bankpapír árfolyama továbbra sem tud ötezer forint fölé kerülni, úgy ezt a részvényt is a kivárás jellemezheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

BÉT: vegyes várakozások

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 125,48 pontos csökkenéssel, 23.437,64 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,53 százalékkal gyengült.

MTI Gazdaság

BÉT: emelkedéssel indulhat a hét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 298,22 pontos emelkedéssel, 23.343,93 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,29 százalékkal erősödött.

MTI Gazdaság

BÉT: ma érdemes odafigyelni az OTP-re

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,62 pontos csökkenéssel, 22 989,53 ponton nyitott kedden, ami a hétfői záró értékéhez képest 0,81 százalékos gyengülés.

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Le Monde: Magyarország egyre inkább Kína fő hídfőállása Európában

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson