szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rácalmási gyárának további bővítését és a tehergépkocsi-gumiabroncsok gyártásának bevezetését tervezi középtávon a Hankook Tire Magyarország Kft.

A cég folyamatosan befektet európai gyártóközpontjának kiépítésébe, ahol 2011-ig 230 millió euró értékű beruházást hajtanak végre − közölte a társaság kommunikációs menedzsere. A 2007-ben üzembe helyezett gyárban több mint 1 400 alkalmazott gyárt jelenleg napi 17 000-nél is több abroncsot, több mint 300 különböző méretben − mondta Roy Katalin.

A gyártóközpont 550 millió eurós befektetésből létesült: az első ütem mintegy 320 millió euróból 2007 júniusában befejeződött, a második ütem 230 millió eurós fejlesztésével pedig megduplázódik, 10 millió darab fölé nő az éves gyártási mennyiség.

A Hankook Tire − amely jelenleg a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója − 2010-2011-ben csak a teherabroncsok üzletágában nyolc százalékos emelkedést vár. Az európai teher- és kisteher-abroncsok piacán 2008 és 2009 között a vállalat 12 százalékkal növelte piaci részesedését.

A társaság azt közölte, hogy a közepes és nehéz tehergépkocsik gumiabroncsainak ciklikus üzletágában 2010-es teljes kapacitását lekötötték a megrendelések. A 2009-es évhez viszonyítva a vállalat Európában az idén erőteljes, hat és fél százalékos növekedéssel számol. A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 14 000 alkalmazottat foglalkoztat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. nem kívánta kommentálni azt, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság egymillió forint bírságot szabott ki a cégre. A döntést a társaság vezetése jogászok bevonásával tanulmányozza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Egymilliós bírság a Hankooknak: egy dolgozó kálváriája

A szakszervezeti vezetők munkájának sorozatos és rendszeres akadályozása miatt egymillió forintra bírságolta a Hankook Tire Magyarország Kft.-t az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF); a határozat nem jogerős - közölte az ágazat érdekvédelmi szövetsége. A Hankook Tire a határozat több elemével nem ért egyet, ezért fellebbez - mondta el a cég kommunikációs menedzsere.

MTI Hazai gazdaság

Létszámbővítés a Hankook Magyarországnál

Az idén összesen 450 dolgozót vesz fel, és továbbképzi magyar dolgozóit a koreai Hankook Tire: a cég rácalmási gumiabroncs-gyárának dolgozói közül az idén 62-en vesznek részt továbbképzésen a koreai Daejeonban a cég közelmúltban átadott globális oktatási központjában – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-vel hétfőn.

MTI Karrier

VDSZ: ismét megbírságolták a Hankook céget

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egymillió forint bírságot szabott ki a Hankook cégre - közölte a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) hétfőn az MTI-vel. A Hankook Tire Magyarország Kft. vezetése jogászok bevonásával tanulmányozza a döntést, amelyet egyelőre nem kommentálnak.

MTI Karrier

Egymilliós bírságot kell fizetnie a Hankooknak

Sorozatos szakszervezet ellenes magatartása miatt egymillió forint bírságot kell fizetnie a Hankooknak – határozott másodfokon az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF).

MTI Karrier

700 szakmunkást vesz fel a Hankook

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyára 2011-re megduplázza gyártókapacitását, ami 10 millió gumiabroncs előállítását jelenti évente, s ennek keretében 450 szakmunkást vesz fel 2010-ben, s további 250-et 2011-ben - közölte a társaság.

Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ

Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába

Észak-koreai diplomata szökött Dél-Koreába