szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tulajdonosok, a Resonator Kft. és a Vegyépszer Zrt. saját erőből nem képes megmenteni a kiskunfélegyházi TE Ganz-Röck Zrt.-t - közölték a tulajdonosok hétfőn.

A közlemény szerint a TE Ganz-Röck hétfőn késő délutánra összehívott közgyűlésén új befektető bevonásáról dönthetnek a részvényesek, de ennek feltétele az, hogy a kormánykezességgel folyósítandó hitel november végéig rendelkezésre álljon. A 2010 áprilisában hozott kormányhatározat szerint legfeljebb 2,071 milliárd hitelhez kap állami garanciát a TE Ganz-Röck Zrt. A korábbi tájékoztatás szerint akkor a társaság abban bízott, hogy 3-3,5 hónapon belül hozzájuthat a kereskedelmi banki kölcsönhöz. A kiskunfélegyházi gyár dolgozói október eleje óta sztrájkolnak az elmaradt bérük kifizetéséért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tovább sztrájkolnak a TE Ganz-Röck dolgozói

Folytatják 10 napja tartó sztrájkjukat a TE Ganz-Röck Zrt. dolgozói, miután a munkáltató eddig érdemi döntést nem hozott; a sztrájkolók kedden az érintettek részvételével találkozót szerveznek, amelyre meghívták Czomba Sándort, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkárát is - közölte a sztrájkbizottság.

MTI Gazdaság

Tovább sztrájkolnak a TE Ganz-Röck munkásai

Tovább folytatják szombaton is a sztrájkot a kiskunfélegyházi TE Ganz-Röck Zrt. munkásai, akik élőfallal akadályoznák meg, ha a gyárból az elkészített termékeket a német tulajdonban lévő Alstom cég megpróbálná elszállítani; a TE Ganz-Röck Zrt. vezetői közül szombaton délig senki sem jelent meg a helyszínen.

MTI Karrier

Húsz dolgozó megunta a huzavonát és felmondott a TE Ganz-Röck gyárában

Húsz dolgozó felmondott a közel egy éve fizetési nehézségekkel küzdő TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárának dolgozói közül, a többiek arra várnak, hogy mégis megkapják az elmaradt bérüket - közölte Kengyel Gábor, a Vasas Szakszervezet helyi bizottságának a titkára az MTI-vel kedden.

MTI Karrier

Sztrájkolnak a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában

Szerdán reggel ismét sztrájk kezdődött a Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában, mert a dolgozók többszöri ígéret ellenére sem kapták meg a múlt évről elmaradt fizetéseiket - közölte az MTI-vel szerdán Kengyel Gábor, a gyár szakszervezeti bizottságának a vezetője.

MTI Karrier

Tovább sztrájkolnak a TE Ganz-Röck Zrt. gyárában

A TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárában csaknem kétszáz munkavállaló mindaddig folytatja a szerdán reggel kezdett sztrájkot, amíg a munkabérüket meg nem kapják - közölte a szakszervezeti bizottság elnöke.