szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Unión belüli Gazdasági és Pénzügyi Unió eddigi legnagyobb reformját jelenti az a javaslatcsomag, amelyről az EU-tagországok pénzügyminiszterei hétfőn, luxembourgi találkozójukon állapodtak meg - hangoztatta Herman Van Rompuy, az uniós tagországok kormányfői tanácsának elnöke, a reformokon dolgozó munkacsoport vezetője a tárgyalásokat követően.

Bejelentette, hogy a javaslatok a tagországok állam- és kormányfőinek jövő csütörtöki és pénteki brüsszeli találkozója elé kerülnek jóváhagyásra. Mint jelezte, a korábbi találkozókon és most összesen öt területen dolgoztak ki reformokat: szélesebb körű lesz a pénzügyi ellenőrzés, nagyobb a pénzügyi fegyelem, szorosabbá válik a tagországok gazdaságpolitikájának összehangolása, hatékonyabb válságkezelési mechanizmus áll rendelkezésre, továbbá erősebbé válnak az uniós intézmények.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tanulmányozza a brüsszeli bizottság a francia "romacsomagot"

Megkapta az Európai Bizottság Franciaország válaszait a romák tömeges kitoloncolásával kapcsolatban feltett kérdéseire, és a dokumentumokat jelenleg is tanulmányozzák az igazságügyi főigazgatóság szakértői - közölte szombaton az MTI-vel a brüsszeli végrehajtó testület egyik szóvivője.

MTI Vélemény

A Die Presse a romákról és a fél szemére vak az EU-ról

A romák Franciaországból történt tömeges kitoloncolása ügyében hozott európai bizottsági döntés után a Die Presse című napilap kommentárjában úgy vélte, hogy az Európai Unió fél szemére megvakul, amikor nagyobb tagállamainak vétségeiről van szó.

Folk György / Brüsszel Gazdaság

Akár 25 milliárd euró is befolyhat az új bankadóból az EU-ban

A pénzügyi szektor profitjára kivetendő adóból évi 25 milliárd eurónyi többletbevételt remél a javaslatát csütörtökön közzétevő Európai Bizottság. Emellett az EU továbbra is kiáll a tranzakciós adó globális bevezetése mellett a G20-ak keretein belül.

MTI Világ

Tízezrek tüntettek Brüsszelben a megszorítások ellen

Az Európai Unió tagországaiban a nemzetközi gazdasági válság miatt bevezetett gazdasági megszorítások ellen tüntetett szerdán több tízezer ember - a szakszervezeti megmozduláson minden EU-tagállam képviseltette magát.

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek