szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint négyszeresére emelkedett a svéd Ericsson adózott eredménye a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest főként a költségek csökkentésének köszönhetően.

A távközlési hálózatüzemeltetők részére szánt technológia és szolgáltatások terén világelső társaság profitja adó után 3,7 milliárd korona (557 millió dollár) volt az egy évvel korábbi 810 millió koronát követően. A bevétel nem sokat nőtt, 47,5 milliárd koronát tett ki, egy évvel korábban 46,4 milliárdot. Az üzemi eredmény 6,2 milliárd koronát tett ki, tavaly ilyenkor 5,5 milliárdot, miközben elemzők 5,5 milliárdot vártak. Az Ericsson saját becslése szerint a globális mobil adatforgalom 40 százaléka áramlik a társaság hálózatain keresztül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Az Ericsson felvásárolja a Nortel észak-amerikai GSM-üzletágát

Az Ericsson (NASDAQ:ERIC) lett a befutó a Nortel vállalat Carrier Networks (Szolgáltatói hálózatok) üzletága bizonyos eszközeire kiírt pályázaton, így felvásárolhatja a Nortel egyesült államokbeli és kanadai GSM üzletágát. A vételár 70 millió amerikai dollár.

Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Robotlábakon sétált odébb egy 7 ezer tonnás épület Kínában – videó

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk

Öt tipp, amiért Szlovénia legyen a következő úti célunk

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend