szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Október végéig lehet jelentkezni a GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete által szervezett családi energiatakarékossági versenyre.

A verseny hat hónapja során a résztvevőknek minden hónap elején le kell olvasniuk és az online karbon kalkulátorban feljegyezniük mérőóra állásaikat (elektromos áram, gáz, víz, gépkocsi), valamint kreatív, az egész család bevonását igénylő feladatokat kell készíteniük: például családi tervet arra, hogyan lehet klímabarát a karácsonyi szünet, mi legyen a menü, milyen ajándékokat adjunk, vagy milyen programokat szervezzünk - olvasható a szervezők hétfői közleményében. A vetélkedésben bármely család részt vehet, jelentkezni a kislabnyom.hu honlapon lehet október végéig. A versenyt a Nagycsalád - kis lábnyom elnevezésű, májusban indult kampány részeként hirdették meg. A szervezők közleménye szerint a program célja a családok környezet-, klíma- és energiahasználati tudatosságának növelése, a "szénszegény" életmód népszerűsítése.

A program első lépéseként országszerte képzéseket tartottak, amelyeken eddig 400 család vett részt. A képzések után régiós koordinátorok segítségével, valamint a rendszeresen megjelenő elektronikus hírlevéllel és kiadványokkal támogatják a képzésben részt vevőket a szükséges tudás megszerzésében és megőrzésében. A családi energiatakarékossági verseny fővédnöke Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. A kampányról további információ a greendependent.org és a kislabnyom.hu honlapokon érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Verseny közben halt meg egy hosszútávúszó

A vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) törölte a szerdára, 15 kilométerre kiírt, egyesült arab emírségekbeli hosszútávúszó Világkupa-versenyt Francis Crippen tragikus halála miatt.

hvg.hu Gazdaság

Az Apple elbukik az okostelefon-versenyben is?

Vajon az Apple az iPhone-nal belelép-e az okostelefonok piacán ugyanabba a folyóba, mint a Macintosh-sal a PC-piacon? S vajon egy helytelen stratégiai döntéssel beszorítja-e magát ugyanúgy egy szűk (ámbár sokak által igen nagyra tartott) piaci résbe, ahol dicsőség vastagon, pénz viszont vékonyan termett? A New York Times elemezte a helyzetet.