szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A berlini kormány határozottan ellenzi az Európai Bizottság által javasolt uniós adó bevezetését - közölte kedden Brüsszelben Angela Merkel.

A német kancellár a nap folyamán Belgiumban tett látogatást. Délelőtt a flandriai Brugge (franciául: Bruges) városában, az Európa Kollégium nevű, posztgraduális képzést nyújtó, patinás oktatási intézményben mondott beszédet, majd Brüsszelben együtt ebédelt II. Albert belga királlyal. Utána Yves Leterme ügyvezető belga miniszterelnökkel folytatott eszmecserét, végül pedig sajtóértekezletet tartott.

Jelenleg Belgium tölti be az EU soros elnöki tisztségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Rászáll az APEH az uniós adószámot használókra

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a korábbinál szigorúbban és részletesebben ellenőrzi az október 20-án esedékes általános forgalmi adó bevallásokat a közösségen belüli importálóknál és exportálóknál - közölte a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya kedden.

euractiv.hu Világ

Elrettentő lehet az uniós adó

A Brüsszel költségvetésének növelését szolgáló uniós adó kivetése fokozhatja az EU-ellenes hangulatot.

Pénzügyek

Uniós adórevízió

Magyarországnak be kell számolnia a más uniós tagállamokból származó használt gépkocsik utáni adózással kapcsolatos...