szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A BNP Paribas - elsősorban a lakossági üzletág jó teljesítményének köszönhetően - 46 százalékos profitnövekedést jelentett 2010 harmadik negyedévéről.

A legnagyobb francia pénzintézet – és egyben eszközállománya alapján a világ legnagyobb bankja – 1,91 milliárd eurós nettó eredményt regisztrált a vizsgált időszakban, szemben a bázásidőszaki 1,31 milliárd euróval. Az elemzők 1,75 milliárdos eredményre számítottak, azaz a tényszámok pozitív meglepetést jelentenek.

A társaság – éppen úgy, mint a tengerentúlon a JP Morgan – a válság alatt kihasználta a versenytársak botladozását, és egy jól időzített akvizícióval – a Fortis eszközeinek megvásárlásával – jelentős versenyelőnybe került. A BNP Paribas az ügyes stratégiai lépésnek köszönhetőn a legnagyobb betétállománnyal rendelkezik az eurózónában, ami megfelelő forrást biztosít a bank számára, és lehetővé teszi a lakossági üzletág további felfutását.

A befektetők pozitívan reagáltak a hírre, a részvény árfolyama 4 százalékos pluszban állt délelőtt 11-kor.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!