szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egészségi állapotára hivatkozva Joav Blum alperes kimentette magát, s nem jelent meg a King,s City beruházáshoz kötődő, 2008-ban létrejött ingatlancsere-szerződés érvénytelenségének megállapítása, az eredeti állapot helyreállítása érdekében indított polgári per pénteki tárgyalásán Székesfehérváron, a Fejér Megyei Bíróságon.

A bíróság ezért írásban teszi fel neki a kérdéseit, s azokra ugyancsak írásban kell válaszolnia az izraeli-magyar üzletembernek - mondta el a Fejér Megyei Bíróság szóvivője. A per hatodik tárgyalásán újabb iratokat ismertetett Ébner Vilmos bíró. A következő tárgyalást december 16-ára és 17-ére tűzte ki, mindkettőre 3-3 - a szerződéskötés idején a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél, a Pénzügyminisztériumnál, s a vagyontanácsnál tevékenykedő tanút idézett be - tette hozzá Gieszné Boda Orsolya. 

A polgári perben a magyar államot képviselő MNV Zrt. mint felperes azt kérte, hogy a bíróság állapítsa meg, a telekcsere semmis, mivel jogszabályba ütközik, továbbá a csereingatlanok között feltűnő aránytalanság van. A tervezett sukorói beruházásban érdekelt nemzetközi befektetőcsoportot képviselő Joav Blum pedig a kereset elutasítását kérte. 

A 2008. július 30-án létrejött csereszerződés alapján a felperes magyar állam húsz sukorói külterületi ingatlanját elcserélték az alperes Joav Blum tulajdonában lévő két albertirsai, külterületi és egy Pilis külterületén lévő ingatlanra. A sukorói ingatlanok értékét 1,084 milliárd forintban, a Joav Blum tulajdonában levő ingatlanokét 787 millió 400 ezer forintban határozták meg. Az alperes értékkülönbözetként 290 millió 610 ezer forintot befizetett. 

A telekcsere ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly április óta nyomoz. Az általa kirendelt szakértő megállapítása szerint a csereügylet során összesen 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sukorói ingatlancsere: decemberben folytatódik a per

December 3-ra, 16-ra és 17-re tűzte ki a King's City beruházáshoz kötődő, 2008-ban létrejött sukorói ingatlancsere-szerződés érvénytelenségének megállapítása, az eredeti állapot helyreállítása ügyében indított polgári per folytatását pénteki tárgyalásán a Fejér Megyei Bíróság.

Itthon

LB: érvénytelen Joav Blum sukorói lakcíme

Legfelsőbb Bíróság is érvénytelennek nyilvánította a sukorói King's City kaszinó beruházás egyik befektetőjének, Joav Blumnak sukorói lakcímét. Egyúttal helybenhagyta az ügyben hozott első- és másodfokú döntéseket.

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry