szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Az APEH feljelentése alapján indított nyomozást a napokban a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala mozifilmek és 3D-s produkciók gyártásával és értékesítésével foglalkozó cégek és vezetőik ellen - értesült a HavariaPress.

Adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség az APEH feljelentése alapján. A bűnelkövetői kör mozifilmek és 3D-s produkciók gyártására szakosodott, és komplex láncolatot hozott létre, amelyben a filmek finanszírozásában és értékesítésben résztvevő offshore cégek, és hamis, fiktív számlákat kiállító cégek is megtalálhatók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az okozott kár 2.3 milliárd forint. Az összehangolt akció során 45 nyomozó részvételével 14 helyen tartottak házkutatást, ennek során öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat őrizetbe vettek, őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Elkobozzák a nagybányai polgármester igazolatlan eredetű vagyonát

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre