szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elengedte az OTP Bank a vörösiszap-katasztrófában legsúlyosabban károsult ügyfelek tartozását, több, nehéz helyzetben lévő ügyfél esetében pedig február végéig a bank fizeti a törlesztőrészleteket - adta hírül a vállalat keddi közleményében.

Az OTP Bank már korábban bejelentette: eltekintett az érintett településeken hitellel rendelkező ügyfelei 2010. novemberi törlesztőrészletének megfizetésétől, illetve az esetleges hátralékos tartozások miatt 2010. október 1-jétől késedelmi kamatot sem számít fel 2011. február 28-ig. Most közel 40 ügyfélnek engedte el a teljes tartozást a magyarországi bank, míg 50 esetben fizeti február végéig a törlesztőrészletet.

A bank a katasztrófavédelemtől és a helyi polgármesteri hivataloktól kapott, az ingatlanokban a katasztrófa miatt keletkezett kár mértékére vonatkozó tájékoztatás alapján határozta meg a Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő ügyfelek részére ajánlott, az Adósvédelmi Programot kiegészítő megoldásokat. A hitelintézet korábban 100 millió forintot utalt át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírszerző Itthon

Lezárták Devecsert és Kolontárt

A munkavégzés miatt lezárt területekre csak a helyi lakosok és a kárelhárítást végzők mehetnek be - döntött pénteken a megyei védelmi bizottság.

MTI Itthon

Iszapömlés: vészhelyzet tavaszig

Március végéig meghosszabbíttatná az Országgyűléssel a kormányzat az ajkai térségben október elején bekövetkezett vörösiszap-ömlés miatt kihirdetett, és év végéig tartó veszélyhelyzetet - tudta meg kormányzati forrásból vasárnap az MTI.

MTI Itthon

Iszapömlés: meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

A kormány február végéig meghosszabbítaná a kolontári iszapkatasztrófa miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Erre hétfőn adhat felhatalmazást az Országgyűlés. A rendelkezés oka, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt a védművek elkészítése tovább tart.

MTI Itthon

Vona: méltatlan a katasztrófa kormányzati kezelése

Az Európai Unióban példátlan ipari katasztrófa kezelése méltatlan a kormányzat részéről, Devecser nem "lejárt lemez", és ha kell hetente lejövünk, hogy Orbán Viktor megijedjen és tegyen valamit a térség érdekében - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke egy devecseri lakossági fórumon.