Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Egyre több magyar cég és állampolgár nyit számlát a szlovákiai pénzintézetekben - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtökön.
Emelkedik a magyar ügyfelek száma a szlovákiai bankokban az Új Szó cikke szerint. Az újság azt írta, a számlanyitás valószínű oka a betétek biztonsága. A szlovákiai bankok - az osztrák pénzintézetektől eltérően - nem csalogatják tudatosan a magyar klienseket. Visszafogottságukra jellemző, hogy több bank nem is válaszolt a betéteseik állampolgárságát firtató kérdésünkre - jegyzi meg az újság.
„Ügyfeleink között magyar cégek és magánszemélyek is találhatók, számuk az elmúlt három évben folyamatosan nőtt” – mondta Boris Gandel, a Tatra banka szóvivője, megjegyezvén, hogy abszolút számokat nem közölhet. A Tatra bankánál szerinte az elmúlt 3 évben a magyarországi céges ügyfelek száma 113 százalékkal, a privát ügyfelek száma pedig 194 százalékkal nőtt.
Eva Sagálová, a Postabank szóvivője szerint bankjuknál a külföldi ügyfelek aránya az egy százalékot sem éri el, magyarországi ügyfélből pedig csak pár tucatot számoltak össze. „Ez utóbbiak száma az utóbbi évben csekély mértékben nőtt” – nyilatkozta Sagálová.
Juraj Stefanovic, a CSOB képviselője elmondta, bankjuknál a magyarországi ügyfelek száma márciustól 225-tel nőtt, a Szlovák Takarékpénztárnál – Stefan Frimmer szóvivő szerint – az óévben nem tapasztaltak érdemi változást.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.