szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz helyesnek tartja a német sertéshús felhasználásának és forgalmazásának szerdán elrendelt, dioxinbotrány miatti átmeneti korlátozását; ez a kormánypárt szerint elsősorban lakossági igényeket szolgál és nem ellenkezik az Európai Unió szabadkereskedelmi elveivel.

Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által február 28-ig elrendelt korlátozásra azért volt szükség, mert nem szeretnék, ha akár csak az esélye is meglenne annak, hogy dioxinnal fertőzött élelmiszer jut el a magyar lakossághoz.

A kormánypárti képviselő megjegyezte ugyanakkor, hogy bár a szerdai intézkedést nem ezért hozták, de álszentek lennének, ha nem említenék meg: drukkolnának annak, hogy a magyar gazdák, állattenyésztők és élelmiszer-előállítók területet nyerjenek a német piac vesztéséből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek

A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója

Még egy esélyt kapott a főváros városházi krízisszállója

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána

Nem indul a tokiói olimpián Szilágyi Liliána