szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a meghirdetett 50 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegyet értékesítette csütörtöki aukcióján. Az átlaghozam bő kétszeres túljegyzés mellett ismét csökkent.

Az ÁKK az előző, két héttel ezelőtti aukcióhoz hasonlóan ismét 50 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet. November-decemberben még rendszeresen 40 milliárd forintnyit ajánlott fel az ÁKK a 12 hónapos papírokból. Az elsődleges forgalmazók a D120111 jelű, 2012. január 11-én lejáró papírt bő kétszeresen jegyezték túl, szemben az előző aukció kiugróan magas, háromszoros túljegyzésével. A mostani aukcióra összesen 113,738 milliárd forintnyi ajánlat érkezett az előző 151,305 milliárd után. Az ÁKK ezúttal a meghirdetettnek megfelelő 50 milliárd forint ajánlatot fogadott el; az előző aukción 10 milliárd forinttal emelte meg az értékesítést. Az aukción 5,99 százalékos átlaghozam alakult ki, 17 bázisponttal alacsonyabb az előző aukció 6,16 százalékos átlaghozamánál és egy bázisponttal alacsonyabb a 6,0 százalékos szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Közlekedő Tömeg: 14 millióért adott el jegyeket a nem járó reptéri buszra a BKK

Közlekedő Tömeg: 14 millióért adott el jegyeket a nem járó reptéri buszra a BKK

ORFK: Szijjártó hétszer repült rendőrségi helikopterrel

ORFK: Szijjártó hétszer repült rendőrségi helikopterrel