szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A hatályos előírások miatt annyira megnőtt az egyes lakossági fogyasztók tartozása, hogy azt már a szociálisan rászorulók megsegítésére specializálódott szervezetek közreműködésével sem lehetett kezelni vagy kiegyenlíteni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a szolgáltatókkal folytatott tárgyalások eredménye és a szociális területen dolgozó szervezetek visszajelzése alapján döntött úgy, hogy javasolja az Országgyűlésnek a földgázellátásról szóló 2008-as és a villamos energiáról szóló 2007-es törvény módosítását. Azon részeken változtatnák, amelyek a lakossági felhasználók kikapcsolásáról rendelkeznek az energiaellátásból. Ha a javaslatot megszavazzák, a türelmi idő a mostani 90-ről 60 napra csökken.

A szociális ellátórendszerben dolgozó szervezetek visszajelzései szerint a 90 napos kizárási moratórium túl hosszú - közölték a tárcától hétfőn. Ha azonban időben felveszik a kapcsolatot a fizetési nehézségekkel küszködő fogyasztókkal valamelyik szociális vagy karitatív szervezettől, akkor van esély arra, hogy rendezzék az adósságot - például a háztartás pénzének jobb beosztásával.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a védendő fogyasztókra vonatkozó rendelkezések módosítását is javasolja az előterjesztésben. Eszerint kizárólag azon fogyatékkal élő fogyasztók kapnának a kikapcsolással szemben teljes védelmet, akiknek élete vagy egészsége közvetlenül és igazoltan függ a villamosenergia-ellátás biztosításától. A földgázellátásban ilyen jellemzőkkel bíró fogyasztói kör nincs - írják a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle

Ráfekszik a Microsoft a Windowsra, a legjobbat akarják kihozni belőle