szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vidékfejlesztési tárca közlése szerint Magyarország felülvizsgálja a német disznóhús forgalmazását korlátozó határozatát, mert a német hús biztonságos.

Magyarország felülvizsgálja azt a korábbi határozatot, amelyet a dioxin-botrány miatt közvetlenül vagy közvetve Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshús-készítmények, valamint élő sertés felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozására hozott - közölte Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A módosított határozatot Magyarország szerdán továbbítja az Európai Bizottságnak jóváhagyásra - tette hozzá az országos főállatorvos, aki szerint a dioxin-ügyről szóló német beszámolók, és a kilátásba helyezett német intézkedések alapján szükséges a magyar határozat módosítása.

Az elmúlt napokban alkalmazott szigorú vizsgálatok során sem találtak dioxinnal szennyezett termékeket, összességében megállapítható, hogy a német termékek biztonságosak - mondta a szakember. Ugyanakkor a magyar hatóságok továbbra is fontosnak tartják a magyar fogyasztók védelmét, ezért szigorú ellenőrzések maradnak érvényben, mert csak így garantálható a magyar fogyasztók teljes biztonsága - tette hozzá Kardeván Endre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt