szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Viszonylag magas forgalom mellett emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a pesti parketten.

A BUX 0,6 százalékkal a keddi záróérték felett, 23 223 ponton indított szerdán, majd a kereskedés első fél órájában majd 22 400 pontig emelkedett. Innen jött némi korrekció, így bő két órával nyitás után ismét 22 300 alatt jártunk, 0,7 százalékos pluszban.

A vezető papírok egyike sem esik, a legjobban azonban egyelőre az OTP teljesít. A bankpapír negyed 12-kor 5811 forinton forgott, ami 1,3 százalékos emelkedést jelent. A Richter 42 800 forintig kapaszkodott, míg a Mol 0,2 százalékkal 22 795 forintra drágult, miközben a Magyar Telekom 541 forintnál jár, épp ott, ahol tegnap záráskor.

A forgalom egyelőre magasabb a megszokottnál, az első 200 percben már csaknem 10 milliárd forint volt. A legkeresettebb ezúttal is az OTP (7,6 milliárd forint), de egymilliárd fölött jár már a Mol is.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!