szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A legkevesebb tartozás a szocialista vezetésű XIII. kerület polgáraira nehezedik: mindössze 1682 forint fejenként. A legeladósodottabb kerület a csaknem 14 milliárdos hitelállománnyal bíró Budapest-Belváros - írja a Népszabadság.

Minden Budapesten élőre 187 ezer forint jut a Fővárosi Önkormányzat adósságállományából. Ha ehhez hozzászámítjuk a kerületi önkormányzatok hitelterheit is, ennél jóval nagyobb összeg jut minden egyes lakosra - írja pénteki számában a Népszabadság.

A legkevesebb tartozás a szocialista vezetésű XIII. kerület polgáraira nehezedik: mindössze 1682 forint fejenként. A legeladósodottabb kerület a csaknem 14 milliárdos hitelállománnyal bíró Budapest-Belváros, amelynek lakóira fejenként még 380 ezer forint rakódik. Az V. kerületet országos szinten csak Hódmezővásárhely előzi meg 423 ezer forintnyi egy főre eső adóssággal.

Rogán Antal (Fidesz), az V. kerület polgármestere a lapnak elmondta: egymilliárdot leszámítva a hitel zömét fejlesztésekre költötték. Ebből újult meg számos köztér és ebből finanszírozták a Belváros Új Főutcája projekt önrészét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!