szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A csütörtöki esést követően a pénteki kereskedést masszív pluszban zárta a pesti börze vezető indexe.

A BUX bő fél százalékos erősödéssel (23 096 ponton) indított a hét utolsó kereskedési napján, majd egy nagyjából két órás iránykeresést követően masszív emelkedésbe kezdett, s meg sem állt 23 450 pontig. A benchmarkot komolyan a vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adat sem tudta kizökkenteni: bár a kétórás bejelentést követően kissé esett a mutató, a BUX így is 1,4 százalékos pluszban 23 263 ponton végzett.

A vezető papírok mindegyike felfelé vette az irányt. Az élen ezúttal a Mol haladt, amely 2,3 százalékkal 22 600 forintig drágult, de nem panaszkodhattak az OTP-tulajdonosok sem: a bankpapírral 5881 forinton született az utolsó kötés, ami 1,4 százalékos javulást jelent. Pluszban zárt a másik két blue chip is: a Richter 0,7 százalékkal 42 515 forintig kapaszkodott, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékkal emelkedett, s így 546 forinton zárt.

A forgalom ezúttal meghaladta az elmúlt időszakban megszokottat. A 24,5 milliárd forint majd másfélszerese az idei 16,4 milliárdos átlagnak, de az elmúlt 12 hónap 21,2 milliárdjánál is jóval több.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!