Tetszett a cikk?

Optimista hangulatban indult a hét a világ részvénypiacain, a főbb nyugat-európai indexek 0,8-1,0 százalékos nyereséget mutattak hétfőn, ami a BUX-nak is lendületet adott.

A pest parkett benchmarkja 1,2 százalékkal 23 541 pontra hízott, amivel az index megközelítette a 2010 októberében elért 23 800 pontos lokális csúcsot. Elemzők szerint ez a szint kulcskérdés lehet, ha ugyanis a BUX túljut az ellenálláson, akkor célba veheti a hároméves rekordot jelentő 25 800 pontos szintet.

A forgalom 19 milliárd forint volt hétfőn, szemben a 17 milliárd forintos idei átlaggal. A vezető részvények közül az OTP és a Mol volt a húzópapír, előbbi 1,9 százalékkal 5990 forintra, utóbbi 1,8 százalékkal 23 000 forintra erősödött. A Magyar Telekom eközben 0,2 százalékkal 547 forintra javult, a Richter azonban 0,4 százalékkal 42 350 forintra gyengült.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!