szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Komoly korrekciót hozott a BÉT-en a keddi kereskedés: a nap vesztese a Richter lett.

Ugyan csak egy hajszállal kezdett a hétfői végső érték alatt a BUX-index, sőt az első percekben még emelkedni is tudott a mutató, lényegében már 10 órára kiderült, hogy az elmúlt napok derűs hangulatának befellegzett. A benchmark egész nap meredeken esett, s egy órával zárás előtt a 23 000-es szintet is átlépte, pedig nyitáskor még 23 500 felett jártunk. Végül egy jól sikerült zárószakaszt követően 23 033 ponton végzett a mutató, ami 2,2 százalékos visszaesést jelent.

A nap vesztese a gyorsjelentését ma közzétevő Richter lett: a gyógyszeripari cég papírjai 4,3 százalékot veszítettek értékükből, s így 40 550 forinton zártak. Nem ment jól azonban a többi blue chipnek sem: az OTP 1,5 százalékkal 5901 forintig esett, míg a Mol 2,9 százalékkal értékelődött le, s így 22 325 forinton búcsúzott a keddtől. A vezető papírok közül kizárólag a Magyar Telekom végzett a pozitív tartományban: a távközlési cég részvényeivel 549 forinton született az utolsó kötés, ez pedig 0,4 százalékos emelkedést jelent.

A forgalom meglehetősen magas volt, a 28,7 milliárd forint majd 80 százalékkal magasabb a megszokottnál. Az OTP papírok bő 16 milliárd értékben forogtak, s jóval átlag fölötti volt az érdeklődés a Richter részvények iránt is (több mint 7 milliárdos forgalom, ami hétszerese a megszokottnak).

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!