szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négy társaság kiválik a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-ből, az alapcéget pedig átnevezik Vegyépszer Hungária Zrt.-vé. A kiváló vállalatok tiszta lappal indulhatnak, miközben a fennmaradó társaságnak 16 milliárd forintot meghaladó rövid lejáratú kötelezettségállománya marad - tudta meg a Gazdaság.hu.

Valamennyi cég székhelye a Zalai megyei, iparűzési adótól mentes településen, Szentgyörgyvölgyben lesz, ahol jelenleg a Nemzetközi Vegyépszer székhelye is található. Az átalakuló társaság vezérigazgatója a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Seprényi Sándor lesz. A tervek szerint a Nemzetközi Vegyépszerből átalakuló Vegyépszer Hungária Zrt. viszi tovább az eredeti cég saját tőkéjének 99,74 százalékát, a fennmaradó részen az új társaságok osztoznak.

A 600 ezer forintos tőkével alakuló Magyar Közép-út Kft. viszi tovább az út- és autópálya-építést, valamint 836 millió forint vevőkövetelést és ugyanekkora rövid lejáratú kötelezettséget. A céget Fényes Tamás vezeti. Hasonló tőkeellátottsággal, és ugyancsak út- és autópálya építésre alakult meg a Magyar Nyugat-Út Kft., amelynek első embere Kovács Endre lesz. A cég 780 millió forintot meghaladó vevőkövetelést és szállítói tartozást vihet útravalóul.

Az egyik új, kiváló társaság viszi tovább a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. nevet, a 6 millió forint alaptőkével létrejövő cég fő tevékenysége "folyadék szállítására szolgáló közmű építése", praktikusan vízvezeték-hálózat építés. A cég vezérigazgatója Nánásy Csaba lesz.

A 600 ezer forint jegyzett tőkével létrejövő Magyar Erőműépítő Kft.-nél az elektromos, híradás-technikai célú közmű építését jelölték meg főtevékenységként. A Csombok Imre vezetésével megalakuló társaság 600 ezer forint követelést is örököl a zrt.-ből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírszerző/FH Gazdaság

Utolsó felvonásához érkezett a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.?

A Nemzetközi Vegyépszer Zrt. székhelyét áttették egy nem túl impozáns Zala megyei, szentgyörgyvölgyi ingatlanra és változott a tulajdonosi szerkezet is: törölte ugyanis a cégbíróság a Nemzetközi Vegyépszer 50 százalékot meghaladó szavazati joggal bíró tulajdonosát, a Stelius Befektető Zrt.-t - tudta meg a Gazdaság.hu.

Hírszerző/FH Gazdaság

A csőd szélén a Vegyépszer utódja

Csődközeli helyzetben van a Vegyépszer utódvállalata, a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. - számol be az Index. A hírportál szerint a cég alkalmazottai nagy részét elbocsátotta, és Budapestről egy kis Zala megyei faluba költözött.