szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

A magánnyugdíjpénztári befizetések államosítása és a kormány gazdasági lépései miatt egyre több magyar viszi megtakarításait külföldre, elsősorban Ausztriába, Svájcba és Szlovákiába - írta a Bloomberg csütörtökön.

A Bloomberg által megkeresett bankszakemberek szerint a kormány eddigi lépései csökkentették az ország iránti piaci és üzleti bizalmat, s Magyarországnak most azon kell dolgoznia, hogy ezeket helyreállítsa. A cikkben az Orbán-kormány bizalomcsökkentő lépései közé sorolták Európa legmagasabbnak nevezett bankadóját, a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítását, s ezeket az elmúlt évek takarékos politikájának felszámolásaként értékelték. A cikk szerint az IMF-et és az EU-t sem győzte meg a kormány a szokásostól eltérőnek nevezett gazdaságpolitikája.

Az amerikai hírügynökség Daróczi Andorra, az MKB Bank befektetési alapkezelőjére hivatkozva azt írta, hogy egyre többen érdeklődnek a külföldi befektetési lehetőségek iránt, akkor is, ha azok hozama adott esetben alacsonyabb, mint a magyarországi lenne. De tömeges ügyfélelvándorlásról nem beszélhetünk - mondta a Blommbergnek Holics Balázs, a Raiffeisen privátbanki részlegének vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kijelzőt tenne a billentyűzet helyére az Apple a MacBookokban

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai