szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fideszes Balla Mihály, a Fidesz-KDNP által létrehozott bér- és adómonitoring bizottság tagja elmondta: munkájuk során kiderült, hogy a közszférában is vannak olyan munkavállalók, akiknek a januári bérében nem szerepel a kompenzáció, holott ennek a vonatkozó kormányrendelet alapján meg kellett volna történnie.

Ennek egyik lehetséges indoka egy bérszámfejtő program hibás működése - közölte, majd azt kérdezte, hogyan fordulhatott elő a programhiba, indult-e vizsgálat.

Cséfalvay Zoltán kifejtette: részben egy jogértelmezési problémáról van szó a nettó illetmény megállapításánál, egy szűk kört érintően. Hozzátette, az informatikai programot azóta módosították. Közlése szerint a probléma az államkincstár által számfejtett több százezer foglalkoztatott közül mintegy 2500-at érintett, de az ő bérüket is rendezik visszamenőlegesen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Erősödhetnek a Fidesz belső konfliktusai

Már a Fidesz sem a régi, az ellenzékben még zárt szervezet egyre többször hangos a belső konfliktusoktól: Matolcsy György kontra Fellegi Tamás, Tarlós István kontra fideszesek, Navracsics Tibor kontra Lázár János. A jövőben az eddiginél is több konfliktus várható, de ez a hvg.hu által megkérdezett politikai elemző szerint nem feltétlenül árt a pártnak.

Hírszerző/FH Itthon

AMO: a dohányzás tiltása nem okoz kárt a vendéglátóiparnak

A nemzetközi tapasztalatok szerint pozitív hatással jár társadalmi és egészségügyi szempontból is a dohányzás drasztikus tiltása. 16 fideszes képviselő pénteken önálló képviselői indítványt nyújtott be, amelyben azt javasolják, hogy minden zárt terű helyiségben tiltsák be a dohányzást.

Csizmadia Ervin Publicisztika

Csizmadia Ervin: A magyar jobboldal nyugati megítélése és konzekvenciák

Nyugat-Európában a rossz magyar baloldalt még mindig nyugatosabbnak tartják, mint a számukra kezelhetetlennek tűnő hazai jobboldalt. A Fidesz, ha hatékonyan akar kormányozni, nem tehet mást, mint nyugatos jellegét erősíti. Ellenkező esetben népszerű lesz itthon, de a nemzetközi közeg megbuktathatja. Csizmadia Ervin elemzése.

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni