szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén 1,6 százalékkal nő az euróövezet gazdasága, de a növekedés továbbra is egyenetlen, több tagország nehéz kiigazítási időszakot él át - ismertette az Európai Bizottság felfelé módosított növekedési becslését kedden Olli Rehn uniós gazdasági és pénzügyi biztos. Korábban 1,5 százalékot vártak.

Az EU egészére vonatkozó GDP-növekedési becslés most 1,8 százalék, a korábbi 1,7 százalék helyett. Az éves inflációt a bizottság most 2,2 százalékra várja, ez magasabb mint a korábbi 1,8 százalékos becslés, és meghaladja a 2,0 százalékos inflációs küszöbértéket is.  

Mint Olli Rehn elmondta: míg az exportnak az idén is támogató szerepe van a gazdaság élénkülésében, a belső kereslet erősödése kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb növekedést tesz lehetővé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Orbán: "Úrrá kell lenni euróövezeti válságokon"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben.

MTI Gazdaság

Két éves csúcson az infláció az euróövezetben

Az euróövezetben több mint 2 éves csúcsra emelkedett az infláció januárban. Az Eurostat hétfőn közölt felülvizsgált adatai alapján a fogyasztói árak 2,3 százalékkal emelkedtek januárban az egy évvel korábbi szinthez képest a 17 tagú euróövezetben.

Nick Cave hirtelen kiadott egy új albumot

Nick Cave hirtelen kiadott egy új albumot

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is

Altábornagy lett a TEK főigazgatója is