szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A héten bejelentett reformintézkedések megerősítik Magyarország jelenlegi adósbesorolását, miközben a negatív kilátás továbbra is fennálló kockázatokat tükröz – mondta Dietmar Hornung, a Moody's hitelminősítő intézet alelnöke a Reuters hírügynökségnek csütörtökön.

Az intézet Magyarországért felelős vezető elemzője szerint két kockázata van a költségvetési csomagnak, amelyeket szem előtt kell tartani. "Az egyik a végrehajtási kockázat, hogy a kormány mennyire képes és mennyiben mutat hajlandóságot az intézkedéseknek a tervekben felvázoltak szerinti megvalósítására. A másik a növekedési kockázat" – fogalmazott Hornung.

A kilátási besorolásról szólva elmondta: "a kilátás negatív és a kockázatoknak egy bizonyos mérlegét tükrözi, ami még mindig lefelé mutat". A Moody's hitelminősítőnél Magyarország szuverén adósi besorolása jelenleg a bóvli kategória fölött egy fokozottal, "Baa3" szinten áll negatív besorolási kilátással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rontott a MÁV kilátásán a Moody's

Érvényben hagyta a MÁV Zrt. jelenlegi, "Ba2" cégosztályzatát a Moody's Investor Service, a hitelminősítő azonban stabilról negatívra változtatta hétfőn a magyar vasúttársaság kilátását.

MTI Gazdaság

A Moody's komoran fogadta a magyar nyugdíjrendszer-módosítást

A Moody's Investors Service szerdai elemzésében "egyértelműen negatív" fejleménynek nevezte Magyarország adósi megítélése szempontjából a magyar nyugdíjrendszer átalakítását, amely Dietmar Hornung, a nemzetközi hitelminősítő alelnöke szerint kulcsfontosságú tényezője volt a magyar adósosztályzat decemberben végrehajtott, egyszerre két fokozatú leminősítésének.

MTI Gazdaság

A bankoknak is árthat az ország kedvezőtlenebb megítélése

A magyar kereskedelmi bankok hitelminősítői besorolásának rontása az ország megítélését tükrözi, a cégek ettől nem kerülnek érdemben rosszabb helyzetbe, a finanszírozhatóságuk nem kerül veszélybe - vélekedett a Raiffeisen Bank elemzője.

Apple-bejelentés: lila iPhone 12 és az első iPadnél 1500-szor nagyobb teljesítményű új gép kerül piacra

Apple-bejelentés: lila iPhone 12 és az első iPadnél 1500-szor nagyobb teljesítményű új gép kerül piacra

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak