szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fogyasztói árképzés teljes államosítása – a fogyasztók érdekeire való hivatkozással – életszerűtlen rendszert hívhat életre, a szolgáltatók pedig hosszútávon ellehetetlenülnek a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) szerint.

Közleményükben kifejtik: ha az állam beavatkozással kívánja segíteni a polgárait, akkor a távhő áraknál a szabályozás helyett az ellenőrzés funkcióját látják életszerűbbnek, mivel így is kiszűrhetők azok, akik bármilyen okból visszaélnek a természetes monopol helyzetükkel.

Az energetikai – ezen belül a távhő – törvények módosításával, a kapcsolt energiatermeléssel összefüggő javaslatok alapvető céljaival egyet ért a MaTáSzSz, de a szakmai szervezet határozott véleménye, hogy a javasolt intézkedések tartalma és időhorizontja a javaslattevő kormány céljaival ellentétes hatást fog kiváltani.

Önmagában támogatható a kormányzati szándék, hogy a jelenlegi KÁT rendszere helyett új, jobb, igazságosabb szülessen, amelynek középpontjában a nemzeti - és ezen belül az állampolgári - érdekeknek kell állniuk. A konkrét javaslatokat megalapozó helyzetértékelést több ponton valótlannak, eltúlzottnak, illetve pontatlannak tartja a szövetség és felfedezni véli benne egyes érdekcsoportoknak a politikusok befolyásolására irányuló munkáját is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Tarlós: a távhődíjak befagyasztásával összedőlne a Főtáv

Tarlós István főpolgármester úgy véli, katasztrofális következményekkel járhat a távhődíjak befagyasztása Budapestre nézve. Egy más témában tartott csütörtök esti rendezvényen azt mondta, ez a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) azonnali összeomlását jelentené.

MTI Itthon

Kétezer lakásban nem volt fűtés Komlón

Vida János, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. igazgatója közölte: egy gerincvezeték meghibásodása miatt csaknem kétezer lakásban nem volt fűtés és meleg víz szerda estétől Komlón.

MTI Gazdaság

Szakértők szerint drágulásat hoz Lázár távhőjavaslata

Jelentősen emelkedne a távhő ára és romlanának a városlakók körülményei, ha a parlament elfogadná Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatát - mondta Bercsi Gábor, a Magyar Kapcsolt Energia Társaság (MKET) elnöke szerdán Budapesten sajtóbeszélgetésen.

MTI Gazdaság

A jövőben hatósági ára lehet a távhőnek

Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága megszavazta azt a módosító indítványt, amely szerint a szakminiszter évente megszabhatná a távhő hatósági árát, amelyre a Magyar Energia Hivatal (MEH) augusztus 31-ig küldi meg a javaslatát.

Törőcsik Mari 2000-ben: Ismerik a színész-mondást: „ha meghalok, bérlet leszek”

Törőcsik Mari 2000-ben: Ismerik a színész-mondást: „ha meghalok, bérlet leszek”

Kutatók majomember kimérákat gyártottak, majd a kísérlet végén elpusztították az embriókat

Kutatók majomember kimérákat gyártottak, majd a kísérlet végén elpusztították az embriókat

Nagy bejelentés a Facebooktól: elérték a nettó karbonsemlegességet

Nagy bejelentés a Facebooktól: elérték a nettó karbonsemlegességet