szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél nagyobb rendkívüli jutalmat kapnak az Adidas dolgozói a tavalyi sikereknek köszönhetően.

A társaság közlése szerint azok a németországi alkalmazottak, akik egyébként nem kapnának eredményhez kötött prémiumot vagy egyéb jutalmat, fejenként kétezer eurót vihetnek haza márciusban. A világ második legnagyobb sportszergyártója tavaly már jelentősen javítani tudta eredményeit a 2009-es válságos év után: 12 milliárd eurós bevételi rekordot, és az egy évvel korábbi több mint kétszeresét, 567 millió euró profitot ért el.

A héten az Audi jelezte, történetének legnagyobb bónuszait fizeti ki összes alkalmazottjának 2010-es nyeresége után: 42 ezer németországi dolgozó 6.513 eurót, azaz az átlagkereset másfélszeresének megfelelő jutalmat kap, és nagyjából másfél havi bérnek megfelelő jutalmat fizet az Audi brüsszeli és győri alkalmazottainak is.

A tavalyi év vége felé több németországi központú multinacionális óriásvállalat tájékoztatott rendkívüli fizetésemelésről és extra jutalomról. Egyebek mellett a Magyarországon is érdekelt Bosch és a Continental jelentette be, hogy a fellendülés beindulásával a korábban tervezettnél előbb emelik a béreket, és megjutalmazzák a cég mellett a világméretű válságban is kitartó dolgozókat. A szokásos javadalmazáson felül nyereségrészesedést is fizetett a dolgozóknak a Magyarországon több ezer embert foglalkoztató német Schaeffler csoport, és rendkívüli jutalmat kaptak többek között Porsche, a Siemens és a BMW dolgozói is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Íme a hatos lottó nyerőszámai

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota