Tetszett a cikk?

Az éjszakai átmeneti jen árfolyamrekordtól eltekintve alig változtak szerda reggelre a főbb deviza árfolyamok, a forint árfolyama is stagnált.

A forint árfolyama alig változott, az éjszaka folyamán mindvégig 274-es euró jegyzés környékén mozgott, majd hét óra után 273,98 forinton állt. Szerdán a 273,80 forint környékén ingadozó jegyzés volt a jellemző, időnként 274 feletti értékekkel. A négy napos magyar kereskedési szünetet megelőzően pénteken a jegyzés 274,10 és 272,25 forint között mozgott. A dollárt csütörtök reggel 79,14 jenen jegyezték a szerda éjszakai 79,83 jen után. Az éjszaka folyamán az árfolyam áttörte az 79,75 jenes 1995. április 19-i rekordot és alig 25 perc leforgása alatt 76,25 jenen, a Második Világháború óta legerősebb jen árfolyam állt be.
   
Az átmeneti jen erősödést kereskedéstechnikai okok váltották ki, miután az előző rekordárfolyam áttörésekor automatikus veszteségminimalizáló műveleti megbízások özöne zúdult az amerikai piaci zárás és az ázsiai kereskedés kezdete között illikvid nemzetközi deviza kereskedelmi rendszerre. A Japánt sújtó természeti katasztrófa óta a jen folyamatosan erősödik a helyreállítási munkák finanszírozásához, valamint a biztosító társaságok kárrendezési kifizetéseihez szükséges jen összegek előteremtése miatt.
   
Az eurót csütörtök reggel 110,27 jenen jegyezték a szerda éjszakai 110,91 jen után. Éjszaka a legerősebb jen jegyzésre 106,59 jenes euró árfolyamon került sor. Az éjszaka folyamán az euró a dollárral szemben kissé erősödött, kora reggel 1,3930 dolláron jegyezték a szerda éjszakai 1,3893 dollár után. A svájci frank befektetési menedék deviza szerepének köszönhetően tovább erősödik: az euró az éjszaka folyamán 1,2577 frankra gyengült a szerda esti 1,2622 frankról. A lengyel zloty kissé korrigált szerdai veszteségén, amikor árfolyama egészen 4,1150-es euró jegyzésig gyengült. Kora reggel az euró jegyzés 4,0878 zlotyn állt. A cseh korona árfolyama alig változott, kora reggel 24,5020-as euró jegyzésen állt a szerda esti 24,5230 után.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről

Elkóborolt kutyákat mentettek az M0-ás közepéről