szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rákóczy Ferenc Csongrád megyei őstermelő a nagyobb piaci biztonság érdekében ötletét valóra váltva több társával elindított egy európai online nagybani piacot. A nonprofit vállalkozásnak már az ország minden sarkából vannak tagjai.

Az ötletgazda úgy fogalmaz, tavaly nyáron döntötték el, hogy egy olyan internetes mezőgazdasági közösséget hoznak létre, ahová bárki beléphet anélkül, hogy egy fillért is kellene fizetnie. A közösségi oldalak mintájára minden gazda felállíthat egy piaci standot, ahová virtuálisan kiteheti mindazokat a termékeit, amelyeket eladásra kínál – megjelölve szezont, árat, minőséget, a kínált mennyiséget vagy bármilyen információt, amit fontosnak gondol. Ugyanilyen standot állíthat a felvásárló vagy akár a zöldség-gyümölcs kiskereskedő is; és kirakhatja a standjára azoknak a termékeknek a listáját, amelyeket keres. A rendszer kapcsolatot létesít a kereslet és kínálat között, és üzenetet küld az érintetteknek, ha az igényüknek megfelelő partner jelenik meg a virtuális piactéren.

Az Európai Online Nagybani Piac név alatt futó projekt elmúlt kilenc hónapjában már több, mint 260 magyar gazda, felvásárló, nagy- és kiskereskedő alakított ki az oldalunkon standot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

2010-ben mezőgazdasági összeírás lesz

2010-ben hajtják végre azt az általános mezőgazdasági összeírást, amelyre az Európai Parlament és az Európa Tanács rendeletben kötelezi az uniós tagállamokat – mondta a törvényjavaslat expozéjában az agrártárca államtitkára kedden a parlamentben.

MTI Gazdaság

MgSzH: negyedével kevesebb a gabonatermés a tavalyinál

Magyarországon az idén 6,49 millió tonna kalászos gabonát takarítottak be, mintegy 20-25 százalékkal kevesebbet a tavalyinál - mondta Zsigmond Richárd, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) földművelésügyi és agrár-környezetgazdálkodási igazgatóságának vezetője.

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

Közölnie kell az Apple-nek, mennyire lehet javítani az eszközeit

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

A francia védettségi igazolványnál a PCR-teszt is számít

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából