szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem dolgozhat a jövőben a róla elnevezett márkán sem John Galliano, a Dior divatház antiszemita kijelentései miatt nemrég elbocsátott divattervezője.

John Galliano - szintén a Dior vezetése alatt álló - vállalkozásának vezetői úgy döntöttek, megválnak a divattervezőtől - közölte a Women's Wear Daily című portál. A márka jövője egyelőre bizonytalan.

Galliano kirúgását egy a Dior számára kellemetlen médiahír elterjedése előzte meg: a Le Figaro című francia lap ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy a Galliano kreációk a negatív hírek ellenére rendkívül sikeresek. A márka forgalma az elmúlt hónapban az előző év azonos időszakához képest erőteljesen megnövekedett.

Galliano ellen március elején indult rendőrségi vizsgálat egy pár panasza nyomán, akik szerint a gibraltári születésű tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk. Egy amatőr videó is felkerült az internetre, amelyen Galliano Hitlert élteti. Ennek nyomán a Dior divatház azonnali hatállyal megvált tőle.
 
Az 50 esztendős brit divattervező később bocsánatot kért állítólagos antiszemita kirohanásáért, ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a rendőrséggel az ellene indult vizsgálatban. Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után