szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harmadszorra is sikertelenül zárult az az értékesítési pályázat, amelyet a felszámoló Ratis Kft. írt ki az egri borászat egykori zászlóshajója, az Integrált Borgazdasági Zrt., vagyis a volt Egervin vagyonának értékesítésére - közölte hétfőn a felszámoló cég regionális igazgatója.

A tenderben nettó egymilliárd forintos kikiáltási ár szerepelt, ám komoly érdeklődő nem akadt - közölte Szűcs Zoltán. A 2009 áprilisa óta felszámolás alatt álló cég a követelések szerint 2,2 milliárd forinttal tartozik a hitelezőknek - tette hozzá.

Szűcs Zoltán elmondta: ugyan a társaság teljes vagyonát, vagyis az egri borászati üzemet, a pincerendszert, illetve a 250 ezer palackos borkészletet, együttesen csak második alkalommal hirdették meg, ám az egyes vagyonelemeket külön-külön már korábban 3 alkalommal kívánták értékesíteni, sikertelenül.

Ebben a helyzetben továbbra is az a céljuk, hogy még a szüret, vagyis a szőlőfelvásárlási szezon beindulása előtt új tulajdonosa legyen az üzemnek. Ezért hamarosan új pályázatot írnak ki, hasonló feltételekkel. A borászati üzemben jelenleg nem folyik termelő tevékenység. Ugyanakkor a karbantartási munkálatokat végrehajtják, vagyis sikeres értékesítés esetén rövid idő alatt hadra fogható a termelő kapacitás - mondta Szűcs Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Véget ért a Trump-éra, emlékezzünk rá a HVG címlapjaival

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában