szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mintegy háromezer hamis márkajelzésű autólámpát találtak a pénzügyőrök összesen 74 millió forint értékben egy jármű rakományának átvizsgálásakor Vámosszabadi térségében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

A pénzügyőrök a 14-es főúton ellenőrizték a magyar gépjárművet, amely Amerikából Romániába szállított járműalkatrészeket. A rakomány tételes vámvizsgálata során Renault márkajelzéssel ellátott lámpákat találtak; ezek védjegyoltalom alatt álló termékek, viszont a szállítóknak erre vonatkozó engedélyük nem volt.

A hamis márkajelzésű gépjárműlámpákat lefoglalták. Az ügyben áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a NAV pénzügyi nyomozói folytatják le a nyomozást - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Bama.hu: adócsalás ügyében nyomoznak a Mecseki Erdészetnél

Adócsalás bűntett és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Mecseki Erdészeti Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága, erősítette meg a bama.hu információját Sárközi Alexandra őrnagy, a NAV bűnügyi szóvivője.

Hazai gazdaság

Szja-bevallás: egy oszlop okozhat galibát?

A szuperbruttót 2010-re vezették be és - mint az Alkotmánybíróság is kifejtette - ez csak egy korrekciós tényező alkalmazását jelentette az összevont jövedelmek esetén, az adóalap meghatározása során. Évközben ugyan semmi nem utalt arra, hogy ebből jogértelmezési probléma alakul majd ki, azonban most, az év végi szja-bevallás előtt alig két héttel, mégis problémák merültek fel az 1053-as nyomtatvány kitöltésénél. Angyal József szerint a NAV egy szükségtelen oszlop beillesztésével ellenőrizhetetlenné tette az szja-bevallást, a NAV azonban cáfolja ezt. Van megoldás?

hvg.hu Gazdaság

Ellenőrizhetetlen az szja-bevallás? Az adóhatóság cáfol

A szuperbruttót 2010-re vezették be és - mint az Alkotmánybíróság is kifejtette - ez csak egy korrekciós tényező alkalmazását jelentette az összevont jövedelmekből az adóalap meghatározása során. Évközben ugyan semmi nem utalt arra, hogy ebből jogértelmezési probléma alakul majd ki, azonban most, az év végi szja-bevallás előtt alig két héttel problémák merültek fel az 1053-as nyomtatvány kitöltésénél. Angyal József szerint a NAV egy szükségtelen oszlop beillesztésével ellenőrizhetetlenné tette az szja-bevallást, a NAV azonban cáfolja ezt.

Náci kollaboráns volt-e Coco Chanel? – ebből a könyvből kiderül

Náci kollaboráns volt-e Coco Chanel? – ebből a könyvből kiderül

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi

Szupergyors az első zöld rendszámos McLaren sportkocsi