szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tapasztalatok szerint az idén az első negyedévben a karácsonyi szezon utáni visszaesés enyhébb volt, gyorsabban tért magához az e-kereskedelmi piac, mint azt várták – írta a csütörtöki számában a Napi Gazdaság Rácz Istvánra, az Árukereső.hu Kft. marketingigazgatójára hivatkozva.

A keresőoldalt működtető cég adatai szerint az első három hónapban érdemi növekedés vagy csökkenés nem volt megfigyelhető az e-kereskedelmi forgalomban. Mindez nagyjából beleillik a teljes negyedéves kiskereskedelmi trendbe, azzal a különbséggel, hogy az e-kereskedelemmel kapcsolatban nem voltak olyan felfokozott várakozások, mint a reálkereskedelem esetében.

A lap azt írta, hogy az első három hónap során az e-kereskedelem 10 legnépszerűbb termékéből hat mobiltelefon volt, négy pedig tévékészülék. Ezeket a notebook, a digitális fényképezőgép és a mosógép termékcsoportok követik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Idén karácsonykor felrobban a piac

Tavaly az online üzletek közel 100 milliárdos éves összforgalmunknak a 24 százalékát realizálták a karácsonyi időszakban. A piac robbanásszerű fejlődése idén 30-35 százalékos forgalombővülésben mutatkozik meg. A gyors növekedést azonban már nemcsak az internetezők számának szaporodása és az árverseny táplálja, hanem a mind profibbá váló e-kereskedők szakmai tevékenysége is, ami az idei karácsonyi szezonban már látványosan megmutatkozik. Benéztünk a kulisszák mögé.

hvg.hu Tech

Nem engedélyköteles az elektronikus kereskedelem

Nem engedélykérést, csak bejelentési kötelezettséget ír elő a jogszabály az e-kereskedők számára - hívta fel a figyelmet a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

Fajgyűlöletet látnak az örmények az azeriek háborús panoptikumában

2300 lóerős új elektromos hiperautót terveznek Németországban

2300 lóerős új elektromos hiperautót terveznek Németországban

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogos-aluljáróját