szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikai döntéshozó testülete, a Kormányzó Tanács görög tagja, a görög jegybank elnöke Jeórjiosz Provopulosz megalapozatlannak nevezte azokat az aggodalmakat, hogy Görögország ne kapná meg az IMF hitel esedékes részletét, ugyanakkor elvetette az adósság bárminemű átütemezésének gondolatát.

A Market News International lapnak adott interjúban azonban Jeórjiosz Provopulosz az ambiciózus és nagy összegű privatizációs program mihamarabbi végrehajtását sürgette a görög kormánytól. "Az a benyomásom, hogy ha magunk részét letesszük az asztalra, és ezt pár napon belül meg is tehetjük, akkor azt a másik oldal nem hagyja viszonzatlanul" - fogalmazott.
 
Az adósság-átütemezés lehetőségéről szólva a jegybankelnök azonban kijelentette, hogy az "fertőző hatással lehet", és "mindenképpen ártana mind a görög szuverén besorolásnak, mind pedig az eurónak magának". "Már korábban is azt mondtam, hogy Görögország a megszorítási program következetes végrehajtásával adóssága bármilyen átrendezése nélkül képes azt teljes összegben visszafizetni" - idézi a lap a görög jegybankelnököt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk