szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Kft. közel 23 millió eurós beruházást valósít meg Tiszaújvárosban, amelynek révén rövid időn belül 670-nel növeli alkalmazottainak számát. A cég a projekthez állami támogatást kap, ami már az első gyártási évben megtérül az államháztartásnak - jelentették be a kormány és a cég képviselői pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) külgazdasági államtitkára elmondta: a Jabil szerződésben vállalta, hogy a jelenlegi létszám megőrzése mellett 670 új embert vesz fel, közülük 50 diplomás lesz. A fejlesztés még az idén megvalósul, az a támogatás pedig, amit a Jabil munkahelyteremtő pótlólagos beruházásához ad az állam, az adóbevételek révén már 2012-ben megtérül.

A szubvenció pontos összegét a kormány döntése után hozzák nyilvánosságra. Az államtitkár szerint az egy munkahelyre jutó támogatás nem éri el az egymillió forintot. A készpénz támogatás összege egymilliárd forint alatt lesz. A Jabil emellett társaságiadó-kedvezményben részesül, és képzési támogatást is igénybe vehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!