szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az agrártárca a májusi fagykárokat szenvedett gazdálkodók számára kárenyhítési csomagot dolgoz ki, azt szeretnék elérni, hogy a kárenyhítés mértéke legalább a 40 százalékot elérje - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára hétfőn, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának ülésén.

©
A Mezőgazdasági Bizottság megtárgyalta, és nem vette tárgysorozatba Gőgös Zoltán és több szocialista képviselő indítványát a rendkívüli időjárás miatt kialakult mezőgazdasági károk enyhítéséhez szükséges intézkedésekről. Feldman Zsolt egyetértett azzal, hogy a májusi fagykár kezelendő kérdés, de, mint mondta a benyújtott határozattervezetet a kormány nem támogatja, mert olyan típusú javaslat, amelyet technikailag nem lehet kezelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

18 milliárd forintnyi kárt okozott a májusi fagy

Az elsődleges felmérések szerint mintegy 18 milliárd forintos árbevétel-kiesést okozott az egy héttel ezelőtti fagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 24.400 hektáros gyümölcstermő területén - közölte Wachal Kálmán, a térségi kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Balkányban.

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Szeretettel Bécsből: A terrortámadás óta már nem veszik félvállról a kémeket

Szeretettel Bécsből: A terrortámadás óta már nem veszik félvállról a kémeket

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből